Kinderopvang

Groene Wereld Luchtkasteel is een kleinschalige kinderopvang in Rijen. Midden in het groen, maar goed bereikbaar vanaf de doorgaande weg tussen Tilburg en Breda (afslag Molenschot). Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is ons kinderdagverblijf een plek om (buiten) te spelen, plezier te maken en de wereld te ontdekken.

Wij zijn een gecertificeerde Groene Kinderopvang. Dat betekent dat wij bewust bezig zijn met het buitenleven en de natuur. De kinderen spelen bijvoorbeeld elke dag buiten in onze grote ontdektuin. Ook als het wat minder lekker weer is: stampen in de plassen is natuurlijk net zo leuk als verstoppertje spelen tussen de bomen en struiken, of fietsen over heuvels en paadjes. De peuters kunnen zich in de ‘modderkeuken‘ naar hartenlust uitleven met zand en water. In de moestuin oogsten we verse groenten voor bij de lunch en samen met de kinderen verzorgen we de drie krielkippen en hun kuikentjes. Onze tuin krijgt bovendien regelmatig bezoek van eekhoorntjes, konijnen, vogels en vlinders. Zo is er elke dag iets nieuws te ontdekken voor de kinderen!

Groene Wereld Luchtkasteel is onderdeel van Mondiaen, omdat we ervan overtuigd zijn dat je een kind, kind moet laten zijn. Onze pedagogisch profesionals dagen alle kinderen daarom met spel en activiteiten uit tot ontdekken, spelen en bewegen; zowel binnen als buiten. Ons speelgoed is vooral van hout en we besteden veel aandacht aan de seizoenen in de natuur. Dat levert prachtige natuurlijke materialen op, waarmee de dreumesen en peuters volop experimenteren en plezier maken.

Onze Pedagogisch Profesionals

Maak kennis met het team

Kom bij ons spelen

Meld je kind aan

Openingstijden

Als Groene Wereld Luchtkasteel zijn wij van maandag tot vrijdag geopend. We hebben een peutergroep (2 tot 4 jaar) en we hebben twee breed horizontale groepen (0 tot 3 jaar).

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Openingstijden

Protocollen en documenten

Pedagogisch Beleidsplan 2024

Beleid

Aanvullende voorwaarden Groene Wereld Luchtkasteel 2024

Beleid

Inspectierapport GGD februari 2024

GGD
Kom jij bij ons spelen?

Kom jij bij ons spelen?

Vraag een rondleiding aan beleef de Groene Wereld van Luchtkasteel.
Aanmelden